Vi tror på, at Cloud er en investering i fremtiden

Virksomhederne vælger i stigende grad cloud løsninger. Tallene taler sit tydelige sprog. 69 procent eller mere end 2/3 dele af alle virksomheder forventer at investere i løsningerne over de næste tre år. Samtidig har de planer om at øge deres migration af forretningsfunktioner til skyen. Det viser en undersøgelse fra Oxford og SAP, som også påpeger en kraftig stigning i interessen for løsningerne og til forretningsspecifikke områder. Det synes vi naturligvis er spændende.

Oxford og SAP har i undersøgelsen, der er fra sidste halvdel af 2014, kigget nærmere på overgangen til cloud. Undersøgelsen er baseret på erfaringer hos 200 ledere i forskellige brancher i 11 lande. I undersøgelsen var der lige nogle interessante ting:

  • 31 procent siger at løsningerne har haft en transformerende effekt på virksomhedens resultater
  • Mere end halvdelen af de adspurgte forventer at løsningerne har en betydelig indvirkning på nye forretningsmodeller, samarbejde blandt medarbejderne, deres forsyningskæde, talentudvikling og vækst de næste tre år.
  • 61 procent af de adspurgte har planer om at få udvikle nye produkter og tjenester i skyen inden for de næste tre år. 51 procent planlægger at udvikle nye forretningsområder.

Cloud er en del af strategien for fremtiden

99 procent af de adspurgte siger, at cloud er en integreret del af deres strategi. Tendensen bliver bekræftet af Gartners Hype Cycle for Emerging Technologies, 2014 og 2015, som illustrerer markedets modenhed i forhold til forskellige teknologier. Netop her kan man se, at cloud-it-løsningercloud computing er på den anden side af det, Gartner kalder ”Peak of Inflated Expectations” og ”Through of Disillusionment” og nået til ”Plateau of Productivity” – altså praktisk brug af den nye teknologi. Bemærk skiftet fra 2014 til 2015.

Cloud er over os og noget, vi skal tage stilling til i den nære fremtid. For de fleste er rejsen dog kun lige begyndt.

38 procent siger, at cloud computing har haft positiv indflydelse på samarbejdet internt i organisationen. Samt, at hele 58 procent for venter, at det vil have positiv effekt.